Meedoen

Meedoen met Boerderij van de Toekomst?

Meer weten?

 • Volg ons via Twitter, Facebook, Instagram of YouTube en deel uw vragen en ideeën met ons. Gebruik hiervoor de sociale mediaknoppen onder aan deze pagina.
 • Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief. Aanmelden voor de nieuwsbrief.
 • Op 21 september organiseren we het eerste webinar van 16:00 tot 17:00 uur, waarin de mogelijkheden van strokenteelt centraal staan. In de maanden erna zal er steeds één ander thema aan bod komen. Aanmelden voor onze webinars.
 • Kom op bezoek bij Boerderij van de Toekomst in Lelystad. Zodra de beperkingen als gevolg van de Corona-lockdown worden opgeheven, starten we met rondleidingen voor individuen, groepen en organisaties. Meld u aan voor een bezoek.
 • Wilt u als boer een bezoek brengen aan Boerderij van de Toekomst? Meldt u zich dan aan voor de excursies voor boeren van de toekomst via deze pagina.

Wilt u meedoen?

Ook daarvoor bieden we u verschillende opties:

Bedrijven en onderzoekinstellingen

Boerderij van de Toekomst ontwikkelt, test en demonstreert innovaties op het gebied van kringlooplandbouw. We werken graag samen met bedrijven en onderzoekinstellingen die met ons willen meedenken op de volgende gebieden:

 • Technologie, gewasbeschermingsstrategieën, nieuwe meststoffen,
  beslissingsondersteunende hulpmiddelen en duurzaamheidsindicatoren. Contactpersoon: Marleen Riemens.
 • Gebruik van data en/of het verzamelen van data. Contactpersoon: Corné Kempenaar.
 • R&D-programma’s (publiek en privaat), gezamenlijke agendavorming, afstemming en samenwerking in onderzoeks- en innovatieprogramma’s. Contactpersoon: Marleen Riemens.

Agrarische ondernemers

 • Wilt u zelf aan de slag met innovaties op uw eigen bedrijf? Meld u dan aan voor het Boerderij van de Toekomst-innovatienetwerk bij Pieter de Wolf of Wijnand Sukkel.
 • Een vergelijkbaar Boerderij van de Toekomst-initiatief ontwikkelen in uw eigen regio? Neem hiervoor contact op met Pieter de Wolf of Wijnand Sukkel.
 • Heeft u zelf een vernieuwend idee of een innovatie die interessant kan zijn voor Boerderij van de Toekomst? Neem dan contact op met Pieter de Wolf of Wijnand Sukkel.

Stage/afstuderen bij Boerderij van de Toekomst

Wil jij je stage lopen of afstuderen bij Boerderij van de Toekomst? Wij hebben regelmatig vraagstukken waarbij we jouw hulp mogelijk kunnen gebruiken!

Momenteel zijn er geen stageplekken beschikbaar, houd deze pagina in de gaten voor updates over nieuwe plekken.

Waarom een Boerderij van de Toekomst?

Max Sturm, gangbaar akkerbouwbedrijf in Ens:

165 hectare (aardappelen, winterpeen, zaaiuien, witlofpennen, suikerbieten, graan).

Ik vind het belangrijk om het milieu zo min mogelijk te belasten met gewasbeschermingsmiddelen. We moeten daarom blijven innoveren. Precisielandbouw kan daar een heel mooi hulpmiddel voor zijn.

Max Sturm_6

Word lid van onze Facebook groep

Ontvang een melding wanneer er een nieuw bericht is geplaatst, praat mee over de Boerderij van de Toekomst en stel uw vragen.

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen rondom de Boerderij van de Toekomst. Inschrijven is gratis, uitschrijven kan met een druk op de knop.

Social media kanalen

Volg ons op onze social media kanalen.