Boerderij van de Toekomst vs. Game of Thrones

Nee, we gaan niks met draken doen en ook geen Tv-serie beginnen, maar wie Game of Thrones heeft gezien kent de acteur Nikolaj Coster. Hij speelde de rol van Jaime Lannister, een ridder.

In het echte leven is hij ambassadeur van verschillende goede doelen én houdt hij zich bezig met de inzichten van klimaatverandering. In deze rol kwam hij vorig jaar, samen met een cameraploeg van het Amerikaanse tv-netwerk Bloomberg. op bezoek bij Boerderij van de Toekomst in Lelystad.

Inmiddels is het resultaat van dat bezoek te zien in de nieuwste aflevering van ‘An Optimist’s Guide to the Planet’. De film staat op Youtube en gaat niet alleen over wat we doen bij Boerderij van de Toekomst op het gebied van biodiversiteit, strokenteelt en het verminderen van fossiele energie, maar vooral ook over hoe om te gaan met klimaatverandering. Waar kunnen we nog voedsel verbouwen? En waar, hoe en wat moeten we planten om de stijgende bevolkingsgroei bij te kunnen houden? In ‘An Optimist’s Guide to the Planet’ proberen Bloomberg en Nikolaj antwoordt te krijgen én te geven op die vraagstukken.

Bekijk hieronder de aflevering. Boerderij van de Toekomst (met Wijnand Sukkel) komt vanaf 27:30 in beeld.