Gezocht: Deelnemers Boerderij van de Toekomst Zuid West

Wil jij actief meewerken aan een robuuste landbouw en ben jij akkerbouwer, fruitteler of veehouder in West Brabant, Zeeland of Zuid Holland? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Vanuit Delphy Zuidwest Akkerbouw, AIKC Rusthoeve en Wageningen University en Research werken we aan de Boerderij van de Toekomst. In dit programma ontwerpen, testen en demonsteren we toekomstbestendige landbouwsystemen voor Zuidwest Nederland, in samenwerking met boeren en andere partners in de provincie. Samen met de andere Boerderijen van de Toekomst verspreid door heel Nederland werken we aan een regionaal praktijkonderzoeks- en innovatieprogramma.

Wij hebben je hulp nodig!

Er zijn in Zuidwest Nederland heel veel partijen die zich bezighouden met de prachtige landbouwsector. Al deze partijen betrekken we vroeger of later bij het Boerderij van de Toekomst programma, maar we beginnen met een kerngroep. Daarvoor zoeken we enthousiaste mensen die letterlijk met hun voeten in de klei staan en de handen uit de mouwen willen steken. Ontwerpen en vervolgens wellicht testen en demonstreren kan alleen maar met akkerbouwers en veehouders samen.

Wat vragen wij van je?

Een open blik, ondernemerschap en initiatief; dat is wat we van jou vragen. Een positief kritische houding naar anderen en naar jezelf. Dat je meedenkt en meedoet als het gaat om de uitdagingen waar we als sector voor staan. Uiteraard moet je er wat tijd (we denken aan 6-8 dagen in het komende jaar) en energie insteken.

Wat bieden wij je?

De mogelijkheid om actief bij te dragen aan de toekomst van de agrarische sector in samen met andere boeren en partijen uit de sector. Een (kern)groep van mensen die van en met elkaar wil leren, waarmee je ook je eigen kennis en netwerk kunt vergroten. Uiteraard worden je uren vergoed.

Meld je aan!

Denk en doe je graag mee? Meld je dan voor 23 februari aan via cvansluijs@proefboerderij-rusthoeve.nl en wij nemen dan snel contact met je op.