Minister Staghouwer bezoekt Boerderij van de Toekomst

De nieuwe minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit Henk Staghouwer (ChristenUnie) heeft op 24 maart een werkbezoek gebracht aan Boerderij van de Toekomst. Het was voor Staghouwer – die werd welkom geheten door rector magnificus Arthur Mol en gedeputeerde Jan-Nico Appelman van de provincie Flevoland – zijn eerste bezoek als minister aan een WUR-locatie.

Het bezoek had als doel om te spreken met boeren, vertegenwoordigers van de landbouw en onderzoekers van WUR over ‘de akkerbouw van de toekomst’. Aanwezig waren ook vertegenwoordigers van de nieuwe ‘filialen’ van Boerderij van de Toekomst in de veenkoloniën in Groningen en de zandgronden in Zuid-Nederland. De projectleiders van Boerderij van de Toekomst, Wijnand Sukkel en Pieter de Wolf, gingen daarnaast dieper in op de centrale rol van onderzoek in samenwerking met de praktijk voor de toekomst van Nederlandse landbouwsector.

De minister deed daarom ook mee aan het Spel van de Toekomst: een soort ganzenbord op een speelveld van 5 bij 5 meter, waarbij twee teams aan de hand van stellingen, dilemma’s en kennisvragen met elkaar de dialoog aangaan over de landbouw van de toekomst. Dit spel wordt vaker gespeeld met bezoekers van Boerderij van de Toekomst.