Dit jaar vinden de Innovatiedagen Veenkoloniën plaats op woensdag 3 en donderdag 4 juli. Bezoekers zijn beide dagen welkom bij het WUR-proefbedrijf in Valthermond. Inmiddels is het programma bekend. Het thema van dit jaar is ‘Boer zoekt toekomst’.

Het is ieder jaar weer een puzzel; wat wordt het thema? Wat willen we laten zien? En wat moet er allemaal (nog) geregeld worden? Met het spreekwoord ‘Vele handen maken licht werk’ staat het programma in de steigers en zijn er werkgroepen gevormd voor de verdere invulling en organisatie.

Experimenteren, leren en innoveren

Op de Innovatiedagen nemen we agrariërs mee in het experimenteren, leren en innoveren. Dat doen we door verschillende onderzoeken te laten zien én door ervaringen en nieuwe innovaties uit te wisselen. Zo hopen we boeren te helpen in het maken van juiste keuzes voor de toekomst en perspectief te bieden.

Ook voor burgers en buitenlui

Nieuw dit jaar is dat we de avond van 4 juli speciaal inrichten voor burgers en buitenlui. In de landbouw speelt de maatschappelijke druk een steeds belangrijke rol. Hoog tijd om hier ook tijdens de Innovatiedagen aandacht aan te besteden en burgers en buitenlui te laten zien wat we doen én waarom we dat doen.

De krachten bundelen

Met de Innovatiedagen bundelen de deelnemende partijen van Innovatie Veenkoloniën de krachten om zo tot een compleet programma te komen. Ontwikkelen op het gebied van gewassen, rassen en techniek komen voorbij. Ook ’s avonds (tot 21.00 uur) is er genoeg te zien en doen. En dat niet alleen voor agrariërs uit de Veenkolonien. Want ook voor agrariërs buiten de Veenkoloniën is er genoeg te leren.

Veenkoloniën op de kaart

De Innovatiedagen starten in de ochtend van 3 juli met het presenteren van het gebiedsplan. Een plan van, voor een door de agrariërs in de Veenkoloniën. Een plan dat de opgaven en maatregelen in kaart brengt. Maatregelen die agrariërs in het gebied helpen om de weg te vinden naar de toekomst. En om al een tipje van de sluier op te lichten: De deelnemers van Innovatie Veenkoloniën zien dat met deze maatregelen het een haalbare kaart is voor een toekomstbestendig Veenkoloniaal bouwplan met een duurzaam verdienvermogen.

Meer informatie over de Innovatiedagen Veenkolonien: https://www.innovatieveenkolonien.nl/boer-zoekt-toekomst/.

Terugblik Innovatiedagen 2023