Tweede editie Future Farming & Food Experience op 25 mei

Op donderdag 25 mei verandert het terrein van Boerderij van de Toekomst in een heus landbouw-festival. Met niet alleen robots in actie en goed eten, maar ook dialoogsessies met o.a. partners uit de voedselketen. ‘In het maatschappelijke debat heeft de landbouw het moeilijk. Met de Future Farming & Food Experience willen we bezoekers inspireren over wat er allemaal wél kan’, laat projectleider van Boerderij van de Toekomst, Pieter de Wolf, weten.

Future Farming Food Experience is een evenement waarbij innovatie, verbinding en dialoog centraal staan. Volgens De Wolf moet het vooral een dag van inspiratie en proeven worden. Wat kun je allemaal met een gewas? En hoe kunnen we samen een toekomst voor de landbouw in Nederland ontwikkelen? Food for thought dus.

Succesformule Future Farming & Food Experience

De succesnummers van de eerste editie in 2022 staan ook dit jaar weer op de agenda. Op de akkers van Boerderij van de Toekomst rijden robots rond die de technologie van nu en de nabije toekomst dichterbij brengen. Maar technologie is één, maatschappelijk draagvlak is twee. Daarom zijn er ook deze editie weer dialoogsessies. Als bezoeker kun je onder leiding van een deskundige met elkaar in gesprek over een actueel landbouwthema. Denk aan vragen als hoe nieuwe technologie de boer kan helpen? Wat kan er nog wel? En wat is de waarde van onze producten voor voedselmakers en consumenten? Maatschappelijke vraagstukken die meer dan ooit leven.

De Wolf: ‘Tijdens de eerste editie van de Future Farming & Food Experience stond vooral farming centraal. Dit jaar willen we naast technologie en elkaar ontmoeten ook kijken naar wat de akkerbouw/landbouw op een duurzame, goede en gezonde manier kan toevoegen aan het voedselvraagstuk. Wat kunnen we allemaal met de gewassen die we telen en het voedsel dat we maken? We gaan dit jaar letterlijk meer proeven.’

Klik hier voor meer informatie over het programma. Zien we je 25 mei in Lelystad?