Wageningen University & Research (WUR) Lelystad en PCvPL-Reusel werken nauw samen om te komen tot een efficiënte data-infrastructuur op Boerderij van de Toekomst

Op maandag 24 januari zijn Dacom, PCvPL en WUR op bezoek gegaan bij Jacob van den Borne in Zuid-Oost Brabant. Van den Borne is akkerbouwer, doet aan precisielandbouw en werkt veel met data. Deze data gebruikt hij om zijn bedrijfsprocessen beter te kunnen inrichten. Zo kan hij zijn – voornamelijk aardappel- gewassen volgen van planten tot oogsten en kan hij naderhand precies zien welk gewas aan wat voor omstandigheden bloot is gesteld.

Bij Boerderij van de Toekomst willen we in 2022 extra aandacht gaan besteden aan het inrichten van de data ruimte om zo betere beslissingen te kunnen nemen, resultaten te kunnen tonen, en deze te kunnen verwoorden in Kritische Prestatie Indicatoren (KPI’s). Zo willen we kijken hoe we registratie makkelijker en beter in kunnen zetten en of we met taakkaarten kunnen gaan werken. Daarnaast zouden we de data graag gebruiken om een digital twin op te zetten waarmee in realtime bij te houden is wat er gebeurt en wat de opbrengstverwachtingen zijn.

Het was daarom erg interessant en motiverend om te zien bij van den Borne wat er allemaal mogelijk is met precisielandbouw en data!

Tijdens het bezoek werd er geluncht met friet van ‘Frietje Precies’. Deze friet is gemaakt van aardappelen, zoete aardappelen en pastinaak geteeld door van den Borne, door middel van precisielandbouwtechnieken en optimaal gebruik makend van data.