Wil jij actief meewerken aan een robuuste landbouw en ben jij akkerbouwer of veehouder in Flevoland? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Vanuit Wageningen University en Research gaan we de Boerderij van de Toekomst verder ontwikkelen naar een regionaal praktijkonderzoeks- en innovatieprogramma. In dit programma ontwerpen, testen en demonsteren we toekomstbestendige landbouwsystemen voor Flevoland, in samenwerking met boeren en andere partners in de provincie.

Wij hebben je hulp nodig!

In onze mooie provincie zijn er heel veel partijen die zich bezighouden met de prachtige landbouwsector. Al deze partijen betrekken we vroeger of later bij het Boerderij van de Toekomst programma, maar we beginnen met een kerngroep. Daarvoor zoeken we enthousiaste mensen die letterlijk met hun voeten in de klei staan en de handen uit de mouwen willen steken. Ontwerpen en vervolgens wellicht testen en demonstreren kan alleen maar met akkerbouwers en veehouders samen.

Wat vragen wij van je?

Een open blik, ondernemerschap en initiatief; dat is wat we van jou vragen. Een positief kritische houding naar anderen en naar jezelf. Dat je meedenkt en meedoet als het gaat om de uitdagingen waar we als sector voor staan. Uiteraard moet je er wat tijd (we denken aan 6-8 dagen in het komende jaar) en energie insteken.

Wat bieden wij je?

De mogelijkheid om actief bij te dragen aan de toekomst van de agrarische sector in onze mooie provincie, samen met andere boeren en partijen uit de sector. Een (kern)groep van mensen die van en met elkaar wil leren, waarmee je ook je eigen kennis en netwerk kunt vergroten. Uiteraard worden je uren vergoed.

Meld je aan!

Denk en doe je graag mee? Meld je dan voor 30 juni aan via Boerderijvandetoekomst@wur.nl en wij nemen dan snel contact met je op.

De kerngroep in oprichting

Pieter de Wolf, Boerderij van de Toekomst (WUR Open Teelten)
Jetze Kempenaar, Akker van de Toekomst (Stichting Future Food Production)